София вече е покрита от снежна покривка. На терен са 178

...
София вече е покрита от снежна покривка. На терен са 178
Коментари Харесай

Вятър и сняг в София, а после и в страната

София към този момент е покрита от снежна завивка. На терен са 178 почистващи машини и всички екипи, две от компаниите за почистването на снега ще бъдат глобени, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Има един закъсал рейс на Симеоновско шосе, заяви Нова тв,  на всички места другаде всички коли се движат с леко закъснение при зимни условия. Ще има наказания за почистващите компании в регион " Триадица ", " Витоша " и " Младост ". Имат техника и соли, само че заради някаква причина имат неприятна организация, заяви столичният кмет Йорданка Фардъкова.

Има четири паднали дървета поради падналия сняг. Проблем има и с контарктната мрежа на трамваите по " Граф Игнатиев " и на едно от депата, заяви още кметът.

Валежите от сняг в столицата започнаха в 4:07 ч., а снежната покривна доближи до 5 см.

Според синоптичната прогноза през днешния ден снегът ще падне първо в западните региони на страната, а по-късно в Централна Северна и Североизточна България. Очаква се снежната завивка да доближи от 3-5 см в ниската част на софийското поле до към 15-25 см в планините

Жълт код е разгласен в съвсем цялата страна поради предстоящи натоварен снеговалеж и мощен вятър. Кодът не е в действие единствено за областите Благоевград, Кюстендил, Силистра, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

По Нова тв демонстрираха голям брой закъсали тирове - няколко километра, сред втория  и третия тунел на автомагистрала " Хемус " в посока " София ". Тировете не могат да изкачат слабия надолнище, макар че минават почистващи машини. Според водачите нямало сол. 

Сериозен снеговалеж има на прохода „ Петрохан “. Снежната завивка е към този момент 14 сантиметра, температурата към 7 ч. сутринта е -4 градуса. Във високите елементи на планината има и мощен вятър, който провокира завихряния. Шофьорите би трябвало да бъдат доста деликатни, а колите им готови за зимни условия. „ Пътят е измит и се поддържа. Няма сигнали за произшествия през нощта. Осем машини работят за снегопочистването на прохода и сега “, заяви Володя Вълов от АПИ-Монтана.От АПИ приканиха водачите да се движат със зимни ги и готови за атмосферните условия. Важно е и резервоарите на колите да бъдат цялостни поради пътната конюнктура, означи Вълов. 



 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР